CATEGORII PRODUSE


     PERSONALIZARE

TAMPOGRAFIE

Tampografia se utilizeaza pentru imprimarea in detaliu a emblemelor sau logo-urilor pe diferite produse, obiecte neregulate cu suprafata cilindrica sau plana. Metoda se foloseste pentru imprimarea pe pixuri, obiecte de birou, brichete, brelocuri, raclete, jucarii, calculatoare sau ceasuri, si alte produse industriale din material plastic, metal, piele, sticla, lemn, PVC, polistiren, ABS, polimetacrilat, hartie, carton- procedeul ramanand acelasi, diferind doar componentele vopselei utilizate
tampografie tampografie

Principiul imprimarii prin tampografie

Tehnologia imprimarii prin tampografie in principiu este un proces foarte simplu. Ea este conceputa in special pentru imprimarea si a suprafetelor plane. Elementele cheie ale acestui proces le constituie cliseul, vopseaua si tamponul. De calitatea acestor elemente depinde in foarte mare masura si calitatea imprimarii.
Pentru a putea intelege mai usor principiul de imprimare prin tampografie va vom explica pe scurt pe ce principiu se bazeaza imprimarea prin tampografie.
Imaginea pe care doriti sa o imprimati trebuie redactata la un computer sau poate fi copiata si direct de pe o mostra pe care o aveti la dispozitie. Dupa redactarea la computer, imaginea se imprima pe o imprimanta cu laser sau jet de cerneala de calitate buna.
Pentru ca imaginea de imprimat sa poata fi transmisa pe obiectul de imprimat trebuie executat in primul rand un film care sa corespunda cu imaginea pe care doriti sa o imprimati.
Urmeaza transferarea imaginii pe un cliseu. Cliseul se expune la raze ultraviolete dupa care urmeaza developarea, in functie de tipul cliseului si fixarea.
Cliseul montat in masina de imprimat este inundat cu vopsea, apoi surplusul de vopsea este racluit de un cutit. In adanciturile cliseului corodat ramane vopseaua, care va fi luata cu tamponul siliconic si apoi depusa pe obiectul de imprimat. Prin faptul ca la suprafata vopselei se evapora diluantul, aceasta devine lipicioasa, ceea ce inlesneste transferul vopselei de pe tampon spre obiectul de imprimat.
Diversitatea aplicatiilor face ca tampografia sa reprezinte o metoda de imprimare avantajoasa, foarte economica si versatila pentru multe domenii de activitate ca industria articolelor sportive, industria auto, industria electronica si electrotehnica, industria farmaceutica.SERIGRAFIE

Serigrafia reprezinta un procedeu de imprimare neconventional pe orice suprafata plana.
Serigrafia este folosita pentru imprimarea unor imagini, ori modele grafice pe diferite produse: tricouri, jachete, palarii etc. Textilele, lemnul, metalul, plasticul, pielea, hartia si sticla sunt numai citeva dintre suporturile posibile pentru imprimat.
Avantajele imprimarii serigrafice sunt urmatoarele: imprimare in serii mici si mijlocii, rezistenta ridicata a vopselelor la frecare, zgariere si mai ales la raze UV.
De la imprimarea unui simplu rand de text pe o bricheta pana la reproducerea in policromie a unor lucrari de arta, serigrafia acopera o gama foarte larga de aplicatii; avantajul major, fata de metodele traditionale de imprimare, il constituie posibilitatea imprimarii (cu usurinta) pe suporturi extrem de diverse: hartie, PVC, nylon, textile, sticla-portelan, metal, lemn, cauciuc, piele, s.a.m.d. Se deschid astfel perspective nebanuite de aplicare a serigrafiei, intr-o sumedenie de domenii, imaginatia celor care o abordeaza constituind de cele mai multe ori limita pana unde se ajunge.
Cum in esenta ei, serigrafia inseamna transferul unor cerneluri printr-o sita (ecran) de poliester pe un anumit suport, rezulta ca piesa de baza in tot acest proces este sita; tot ceea ce numim generic "echipament serigrafic" reprezinta un ansamblu de componente care concura la pregatirea adecvata a sitei si apoi la facilitarea procesului de transfer.
serigrafie serigrafieBRODERIE

Cum se realizeaza o broderie
Cateva cuvinte despre cum se ajunge la un obiect personalizat prin broderie. Ca sa fie lucrurile mai interesante va prezentam cum se face o sapca cu sigla Facultatii de Inginerie Aerospatiala.
Idei, creatie, grafica
Inainte de toate este ideea. Trebuie sa stii ce vrei sa faci si pe ce vrei sa pui. Ideea poate sa plece ori de la suportul pe care se brodeaza sau de la modelul grafic. Uneori (rareori) ele vin impreuna. In cazul nostru prima oara a venit modelul pe care l-am luat de pe fostul site al facultatii. Acum urmeaza sa stabilim daca avem drepturile legale sa producem acest model. Pentru ca Serban si Costi au fost studenti ai facultatii de Inginerie Aerospatiala nu este nici o restrictie sa poarte simbolul facultatii. Insa comercializarea acestui produs este permisa doar cu acordul facultatii. Sigla urmeaza sa fie brodata pe o sapca neagra. Mai jos este prezentata imaginea originala micsorata la 200 px ca sa se poata incarca pagina mai repede si sapca pe care urmeaza sa fie brodata sigla. Aceste doua lucruri sunt necesare pentru demararea oricarei idei: modelul grafic si suportul.
Pregatirea modelului grafic
Se vede din prima poza ca imaginea originala nu este un model grafic de exceptie. De aceea in etapa urmatoare modelul a fost pregatit sa fie mai comercial. Modelul nou nu este identic cu modelul initial si in plus modelul initial nu este inregistrat. Deci conform legislatiei acest model poate fi comercializat.
Mai intai am facut un model care arata mai bine. In broderie insa este foarte dificil si costisitor sa faci degradeuri. Asa ca a trebuit sa renuntam la degrade. Oricum un model brodat are prestanta si fara sa fie in degrade sau un model grafic foarte complicat. Iar cele doua avioane mici sunt asa de mici incat brodate nici nu s-ar mai intelege ce sunt pentru ca ata are o grosime considerabila daca comparam cu pixelii monitorului si nu are anti-alias. Deci am renuntat la degrade si la cele doua avioane mici.
Digitizarea
Digitizare se numeste proiectarea modelului grafic. Rezultatul este un fisier pe care masina de brodat il recunoaste. Fiecare masina are setul propriu de fisiere. Pe vremuri digitizarea se facea manual iar ulterior se programa pe cartele perforate. Erau persoane pregatite care stiau sa faca un model digitizat si pentru ca era dificila si bineinteles scumpa modelele brodate pentru masini automate nu erau accesibile publicului larg. Ultimele generatii de masini accepta fisiere pe floppy discuri si mai nou pe stick-uri USB. Programele de digitizare s-au inmultit insa preturile care variaza intre 500$ si chiar peste 10.000$ sunt achizitionate doar de companiile care brodeaza sau chiar companii de digitizare care sunt subcontractate de producatori. In plus digitizarea necesita un grad avansat de cunostinte despre procesul de brodare, limitarile masinii, ale materialului, tehnologie si ceva experienta. Daca cineva se apuca de digitizat aproape sigur primele modele vor fi un fiasco.
Digitizare inseamna coordonatele fiecarei impunsaturi, taierea atei, schimbarea acului de coasere. Programele de digitizare usureaza oarecum treaba pentru ca se lucreaza cu obiecte vectorizate si calculul impunsaturilor se face automat. Insa exista si aici o serie de parametri care trebuiesc schimbati in functie de model si chiar in functie de materialul pe care se brodeaza. De obicei programele de digitizare afiseaza modelul vectorial si chiar si 3D, adica asa cum va iesi. Inca nu s-a facut programul care sa afiseze un desen 3D perfect si de obicei ceea ce iese din masina arata oarecum diferit fata de imaginea 3D prezentata pe ecranul calculatorului.
In timpul proiectarii, modelul a suferit alte schimbari de natura tehnice. Scrisul de pe exterior era prea mic ca sa fie inteligibil dupa brodare. Centrul a fost micsorat si scrisul a fost marit la 5mm. Pentru reducerea timpului de brodare (si implicit al pretului) a trebuit sa renuntam la punctele si taierile de ata dintre litere. La litere ata de legatura este aproape invizibila, insa pentru textul "U.P.B." punctele au trebuit eliminate dar am pastrat taierea de ata dintre litere.
Brodarea
Daca acum cateva sute de ani brodarea se facea manual, in prezent exista masini cu sute de impunsaturi pe minut care fac aceasta treaba. Brodarea manuala nu a disparut de tot insa aceste produse sunt de lux tocmai pentru ca timpul afectat finalizarii unui model este foarte mare. Fisierul digitizat se incarca pe un floppy disc, alte tipuri de carduri sau chiar un stick USB, in functie de masina de brodat. O masina de brodat are in medie 10 pana la 15 culori montate care in marea majoritate a cazurilor acopera necesarul unui model grafic fara interventia operatorului in timpul procesului de brodare. Pentru ca nu se cunoaste amplasarea culorilor pe ace, un model brodat nu poarta informatia despre culoare.
Dupa incarcarea modelului in masina, operatorul selecteaza acele si le atribuie succesiunii din fisier, de cele mai multe ori pe baza unei fise tehnologice care vine impreuna cu modelul. Aceasta fisa tehnologica poate sa contina si alte specificatii in functie de tehnologia de brodare si necesitatea modelului. Odata inceputa brodarea majoritatea masinilor pot finaliza automat procesul fara interventia operatorului. Sau cel putin asa pretind producatorii. In realitate un operator va supraveghea incontinuu procesul automat de brodare pentru evitarea erorilor. De multe ori erorile apar in urma digitizarii si numai experienta unui digitizator poate face un model digitizat perfect de la inceput.
Produsul final
In final am obtinut exact ceea ce am vrut. O sapca cu sigla Facultatii de Inginerie Aerospatiala. Acesta a fost un produs de suflet evident pentru faptul ca doi din echipa noastra sunt ingineri de aviatie. Pe de alta parte insa in cursul producerii acestor sepci am ajuns la concluzia ca nu merita sa riscam vanzand modele grafice care totusi apartin unor institutii chiar daca nu sunt identice si nici inregistrate si am decis ca in cazul in care cinvea ar dori sa cumpere o sapca sau un hanorac sau o camasa sau orice cu sigla FIA sa cerem permisiunea facultatii inaintea aprobarii. Deci dragii nostri clienti daca doriti acest model trebuie sa ne anuntati si sa ne lasati o scurta perioada de timp la dispozitie ca sa obtinem permisiunea FIA.
Credem cu tarie ca oricine daca este destul de hotarat poate sa isi faca de unul (sau una) singur(a) o haina foarte frumoasa care se potriveste cu gusturile, caracterul si visele sale si in acelasi timp brodata. Dar mai credem ca deja ai ajuns la concluzia ca ar fi destul de greu si in primul rand costisitor. Noi iti propunem si te indemnam sa iti personalizezi hainele, sa le faci cum vrei tu. Pentru ca personalitatea ta merita un premiu. Dar totusi, lasa-ne sa te ajutam. Contacteaza-ne si cere o oferta de pret. Iti promitem ca o sa avem grija ca tot ce iti doresti sa devina realitate. Daca bineinteles inseamna brodare.